You are here

Što kupiti djetetu koje ima sve?

Često se nalazite u situaciji da ne znate što kupiti djetetu koje ima mnoštvo igračaka, rekvizita za igru, slatkiša, i roditelje s velikim materijalnim mogućnostima za ispunjavanje svih želja?

Na što god da pomislite - dijete  to već ima?..

Da, nije jednostavna situacija.

Ali nije ni problem.

To je samo jedan od logičkih zadataka koji se ne rješavaju po formuli, nego po zakonima malo dužih puteva, zaobilaznica koje ovo putovanje čine zanimljivim.

Upravo ta zabava, to putovanje čini djecu veoma srećnom kada dobiju neki od ovih poklona.

KOJI TO POKLONI RADUJU DIJETE KOJE IMA SVE?

 
EDUKATIVNO-ZABAVNI KURS/RADIONICA

Radionice slikanja, gitare, origami, engleskog, ljetnji ili zimski kursevi plivanja ili skijanja, košarke, dekupaža, karatea, solo-pevanja, NTC učenja... Kao i ostali sadržaji ovog tipa za koje znate da dijete voli - odličan su izbor za djecu koja već imaju mnoštvo materijalnih  poklona.

Ukoliko se odlučite za ovakvu vrstu iznenađenja, dijete će uz njega dobiti i zabavu i edukaciju u isto vreme, ali i priliku da neki od ovih sadržaja pretvori u dugoročan hobi i veliku ljubav.

Ulaznice

Super-zabavan poklon za dijete koje ima skoro sve, mogu biti i ulaznice za razna dešavanja: koncert poznate muzičke grupe, utakmicu omiljenog sportskog kluba, posjetu muzeju,sajmu, bioskopu, festivalu, modnoj reviji, izložbi, itd. 

Ne samo da će ovaj poklon izuzetno obradovati dijete, nego će ono imati priliku da ga zajedno sa vama (ili drugom osobom u pratnji) pretvori u trajnu uspomenu.

Upoznavanje sa idolom

Prilike koje pružaju informacione tehnologije u 21.veku - zaista su mnogobrojne.

Putem interneta i društvenih mreža, danas je lako stupiti u   kontakt sa skoro svim VIP osobama. 

Ukoliko vaše dijete posebno voli neku poznatu ličnost iz vašeg okruženja, putem on-line kontakta možete organizovati susret, upoznavanje, fotografisanje i definitivno - događaj za pamćenje.

Knjiga

Knjiga je sigurno jedan od najzahvalnijih poklona na svetu, pa i za dijete koje ima skoro sve.

Jer, bez obzira koliko knjiga dijete ima - sigurno ih nema sve. I to je sjajno, jer svaka knjiga predstavlja novo carstvo znanja, ideja, smijeha i zabave. Zato knjiga uvijek može biti vaš izbor za poklon, ako nemate drugu ideju za darivanje.

Čak i za dijete koje nema čitalačku naviku, postoji mnoštvo zanimljivih kreativnih izdanja koja će ga privoljeti da sjedne i da im se posveti. U svakom slučaju, koje god izdanje izaberete, biće to zaista divna staza za sticanje čitalačke navike, razvijanje mašte, vokabulara ali i razvoja intelektualnih sposobnosti.

Unikatni/ personalizovani pokloni

Ljudska kreativnost podarila nam je mnoštvo mogućnosti kupovine personalizovanih poklona, od kojih neki sigurno mogu biti i vaš izbor za darivanje svoje ili tuđe djece.

U grupu tih poklona spada garderoba sa unikatno biranim, dizajniranim ili ručno oslikanim motivima, unikatni nakit, pribor za jelo, oslikana obuća, pleteni, tkani ili heklani predmeti, kao i razne sitnice iz domena aksesoara za školu, igru ili svakodnevnu upotrebu (pernice, gumice za kosu, kaiš...)

Dovoljno je samo da osmislite vašu ideju, a pretraživač će vam pomoći da brzo pronađete kreativca koji će je pretvoriti u stvarnost.

Kućni ljubimac 

Mnoga djeca koja uživaju u obilju materijanih stvari, nemaju kućnog ljubimca. Ukoliko znate da je to poklon koji dijete dugo i željno čeka, i ukoliko ste dobili dozvolu roditelja za poklanjanje ovog veoma specifičnog živog poklona, ostaje vam samo da izaberete što slađeg, ljepšeg, šarenijeg, mirnijeg... kucu, papagaja, ribice, ili nekog drugog ljubimca iz životinjskog svijeta.

Dokazano je u praksi da je ljubimac kao poklon uvijek hit proslave, najbolji poklon, obožavan od strane svih prisutnih. A kako i ne bi bio, kada je u pitanju malo, divno, nježno i živo biće.

Ovaj poklon je idealan samo u slučaju da imate roditeljsku dozvolu i nije preporučljivo rizikovati, jer bi u suprotnom mogli patiti i dijete i ljubimac.

       
Materijal za DIY

Ako znate da dijete koje darujete voli da pravi razne stvari, da je kreativno, maštovito i strpljivo, razmislite o kupovini materijala koji će ono pretvoriti u neki dekorativni ili upotrebni predmet. 

Na tržištu postoje već kompletirani setovi za pravljenje, ali i vi možete iskombinovati razne sitnice koje će dijete oblikovati u cjelinu.

To su razni setovi za pravljenje nakita, zatim drveni, kartonski djelovi za konstrukcije kuća, životinja, a naš prijedlog može biti i komplet za sadnju biljke koji ćete sami odabrati (saksija, zemlja, sjemenke, kantica za zalivanje).

Svaki od ovih prijedloga je poseban i zanimljiv na svoj način, i svaki od njih sadrži i više od samog poklona.

Zato ih treba što češće praktikovati, bez obzira što zahtijevaju malo više vremena za planiranje, nabavku, dostavu i brigu.

Upravo to, ove poklone čini još vrednijim, jer u sebi sadrže i vašu ljubav, iskazanu kroz utrošenu volju, energiju i vrijeme.