You are here

VAŽNOST DOBROG MADRACA ZA VAŠE DIJETE

Početi u mladosti, kao mjera preventive! 

"Spavanje je izvor energije koji drži um spremnim i mirnim. Svake noći i prilikom svake popodnevne “dremke”, san puni bateriju mozga. Kvalitetan san povećava snagu mozga kao što dizanje tegova gradi jače mišiće, jer dobro spavanje poboljšava moć pažnje omogućava vam da budete fizički opušteni i mentalno aktivni u isto vrijeme. Onda ste na svom ličnom maksimumu . "

(Marc Weissbluth, MD, Autor knjige ‘Healthy Sleep Habits, Happy Child’)

Prosječno dijete ima dosta zgusnut raspored, uključujući školu, vanškolske aktivnosti , domaće zadatke i učenje kod kuće – a tu je i vrijeme za  socijalne aktivnosti i igru. Do kraja dana, njihova tela su iscrpljena i potreban im je dobar odmor. Djeca bi trebalo da spavaju oko 10-12 sati tokom noći kako bi potpuno obnovili energiju svoga tijela i mozga.

Mnogi roditelji potroše dosta vremena i novca na najkvalitetnijiu opremu , kao što su ergonomski sto i stolica, ispravnu obuću (posebno za sport ), kao i neophodne dodatke . Malo roditelja, međutim, razmatra način na koji je potrebno tijelu njihove dece pružiti svakodnevni odmor kako bi se oporavilo od dnevnih aktivnosti i u pripremi za naredni dan .

Kičma koja raste je veoma fleksibilna i prilagodljivija je na stres kod dece nego kod odraslih. Međutim, ta veća fleksibilnost čini kičmu osjetljivijom na dugotrajne uzroke deformacije, odnosno  kada se stavi pod pritisak tokom dužeg vremenskog perioda, kao što je 10-12 sati noćnog sna na neodgovarajućem madracu. Dobar kvalitet dušeka i jastuka, kao što je TEMPUR, će pružiti neophodno potrebnu podršku tijelu vašeg djeteta da sačuva svoje zdravlje tokom odrastanja.

Njihov madrac treba da se prilagodi tijelu, dajući djeci miran i osvježavajući san - svake noći. TEMPUR –ov jedinstveni  temperaturno osjetljivi materijal odgovara obliku tijela, nudi savršenu ravnotežu potpunu udobnost i vrhunsku podršku – meka gdje želite, čvrsta u mjeri u kojoj vam je potrebna ™.