You are here

PINO NTC Igra memorije (8 parova)

PINO NTC Igra memorije (8 parova)
PINO NTC Igra memorije (8 parova)
PINO NTC Igra memorije (8 parova)
Šifra:
4P004
Cijena:7,30 €
Prosjek: 6 (2 glasova)

Slagalica je nastala u saradnji sa autorom NTC sistema učenja, dr Rankom Rajovićem, sa ciljem da kao dio NTC sistema učenja pojednostavljuje primjenu programa, jer kroz igru dijete nauči mnogo simbola što omogućava lakši prelazak na viši nivo i dalje napredovanje.

Kako se igra?
Igra se sastoji od šesnaest drvenih kartica sa osam različitih parova, tj. karikatura. Djetetu možete na početku učenja pokazivati po nekoliko zastava i karikatura, s ciljem da nauči da ih prepoznaje. Iste zastave pokazujte više dana zaredom, postepeno uvodeći nove zastave i karikature. Igra memorije se može igrati kao klasična ili kao tehnika duplih asocijacija. Za mlađi uzrast (4-5 godina) nije potrebna posebna tehnika prilikom igranja, već se djeca samo trude da zapamte gdje su kartice. Međutim, već kod starije djece (koja su prošla I i II nivo programa NTC sistem učenja), potrebno je igrati sistemom tzv. dvostrukih asocijacija (detaljno objašnjeno u knjizi “IQ deteta – briga roditelja”, dr Ranka Rajovića).

Pravila i cilj igre
Kartice se poređaju u četiri reda po četiri karte (4 x 4). Prvi igrač podiže dvije kartice i, ako su par – uzima ih sa stola i podiže još dvije karte. Ukoliko kartice nisu iste, na potezu je sledeći igrač. Svako od igrača se trudi da zapamti gde stoji karta i tako traži par istih karata. Ovaj postupak se ponavlja naizmenično dok se kartice nalaze na stolu. Pobeđuje igrač koji ima više kartica.
Napomena: Kartice se prilikom okretanja ne uzimaju u ruku, nego ih igrač ostavlja na stolu na istom mestu, da ih ostali vide. Nakon par sekundi, kartice se okreću licem na nadole.

Više o NTC sistemu učenja pročitajte u NTC brošuri  ili na sajtu www.ntcucenje.com.

 

 

Dimenzije: 
12,2 x 12,2 x 3,5 cm
Preporučen uzrast: 
za decu od tri do sedam godina
Uputstvo za upotrebu: 

Slični proizvodi: