You are here

Fitnes za mozak

Svako dijete je jedinstveno i posjeduje ogroman potencijal koji je potrebno razvijati. Na intelektualni razvoj može se uticati ne samo “klasičnim” učenjem iz knjiga, već i fizičkom aktivnošću. Odgovarajućim fizičkim vježbama podstiče se mentalni razvoj a primjena takvih vježbi u najranijem periodu života pozitivno utiče na kreativnost i razvoj kognitivnih sposobnosti.

Misija svakog od nas treba da bude usmjerena ka tome da podstičemo intelektualne kapacitete djece, ali da se kroz rad sa njima i mi usavršavamo. Jer ove vježbe pomažu i odraslima.

Primjenom naizgled jednostavnih vježbi stimuluše se razvoj sinapsi u mozgu koje su veoma važne za procese učenja i pamćenja. Takođe, razvijaju se memorija i jezičke sposobnosti, kako kod djece tako i kod starijih ljudi. Vježbe ne zahtevaju previše vremena – dovoljno je raditi ih 10-20 minuta dnevno, a mnoge od njih, zajedno sa djecom možete vježbati i uveče, kada legnete u krevet.

Pogledajte video, pokrenite svoje tijelo i pokrenućete i svoje moždane vijuge – kod djece ćete ih razvijati, a kod vas odraslih probuditi i ojačati. 

 

 

Video izvor: www.midbrain.com