You are here

KAKO KNJIGA MIJENJA ŽIVOT?

Što je dobra knjiga? O ukusima se ne raspravlja.

Za dijete, svaka knjiga koja mu približi čitanje i koja mu pomogne da čitanje postane njegova navika i potreba, je dobra. 

Knjiga otvara vrata za koja nismo znali da postoje, stvara svjetove u kojima je sve moguće, i vodi nas u avanture koje je samo mašta u stanju da izrežira.

Knjige su te koje imaju moć i da promijene život. Pročitajte kako i koja knjiga je promijenila život jednog desetogodišnjaka!

"Pročitao sam da knjiga može da ti promijeni život. Ako to znači da, nakon pročitane knjige, dobiješ inspiraciju i toliko novih ideja koje će te natjerati da napišeš čak i svoju sopstvenu knjigu, da posjetiš neka mjesta koja bi ko zna kad imao prilike da vidiš i, što je najljepše i najbitnije, stekneš nove prijatelje za koje nikada ne bi pomislio ni da ih možeš vidjeti izdaleka, a kamoli upoznati – e, onda je meni jedna knjiga potpuno promijenila život! Njeno čuveno ime je “AVEN I JAZOPAS U ZEMLJI VAUKA” Uroša Petrovića! Toliko je uticala na mene da sam, poslije knjige koju sam napisao po uzoru na ovu, nastavio da pišem priče, crtam, pravim stripove i druge meni zanimljive stvari. I zato, ovaj crtež posvećujem isključivo njoj!

Samo jedna napomena: meni još samo malo fali do četvrtog razreda, pa se nadam da ćete uvažiti i ovu moju kritiku! Veliki pozdrav!

Kritiku na književnom festivalu "KROKODOKODIL" napisao i sliku ilustrovao:

NIKOLA MIHAJLOVSKI, UČENIK III RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE “CAR KONSTANTIN” U NIŠU"

U nastavku pogledajte govor sa TED konferencije čiji autor, pisac za djecu, objašnjava zašto su djeca idealni čitaoci fantastike i što odrasli od njih mogu naučiti o kreativnosti i mašti.